Zserbó





Hozzávalók:


  • 60 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1 dl tej 
  • 2 dkg élesztő
  • 2 tojássárgája
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 5 cl rum

A töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 40 dkg sárgabaracklekvár
  • 30 dkg cukor

A tetejére:
  • 2 tojássárgája
  • 15 dkg étcsoki
Elkészítés:

A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt, tojássárgájákat, szódabikarbónát, csipet sót és a rumban feloldott cukrot. Jól összedolgozzuk és félretesszük.
Elkészítjük a tölteléket: A darált diót, cukrot és a lekvárt összekeverjük.
A tésztát három részre osztjuk, és 2 mm vastag, tepsi nagyságú lappá nyújtjuk. Enyhén vajazott tepsibe simítjuk az első lapot, és elosztjuk rajta a töltelék felét. Erre tesszük a másik tésztalapot és a maradék tölteléket, majd a tetejére ismét tészta következik. Tojássárgájával megkenjük, villával megszurkáljuk, és 45 percig pihentetjük. Ismét megkenjük tojássárgájával, és 180 fokos sütőben 45 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokival bevonjuk. 5x2 cm-es szeletekre felvágjuk.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...