Krumplis pogácsa


Rakott krumplit csináltam ma ebédre és a kelleténél kicsit több krumplit sikerült főznöm, így ma készült egy adag krumplis pogi is délutánra.

 
 Hozzávalók:
  • 20 dkg főtt krumpli
  • 50 dkg liszt
  • 15 dkg Ráma margarin
  • 2 dl tejföl
  • 1 db tojás
  • 2,5 dk élesztő
  • 1 csapott evőkanál só
  • kevés cukor
  • 5-5 dkg hántolt pirított napraforgó- és tökmag
 
Elkészítés:

  1. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom az összetört főtt krumplit. 
  2. Közben az élesztőt egy kevés cukorral addig kevergetem, míg elfolyósodik (ez max. 2 perc), ezt belekeverem a tejfölbe a tojással és a sóval együtt, majd a liszthez adom. Jól kidolgozom, és vége felé hozzáadom a magokat. 
  3. Hagyom egy órát kelni. 
  4. Lisztezett deszkán kicsit szétnyomkodom, vastagabbra nyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, egész tojással megkenem és 210 °C-os sütőben 23-25 perc alatt megsütöm.
A magokat ma kihagytam belőle, ezért azt ne keressétek a képen.:)



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...