Epres keksz




Hozzávalók:
 
  • 15 dkg eper
  • 5 dkg kristálycukor
  • 22 dkg liszt
  • 2 g sütőpor (én hatot tettem, de legközelebb az egész zacsival beleöntöm)
  • 17 dkg zabpehely
  • 25 dkg puha vaj
  • 15 dkg barna cukor (na ez nem volt itthon, úgyhogy kristálycukorral csináltam)
  • 2 tojás
  • 1 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

 
1. összekeverjük a feldarabolt epret a vaníliás cukorral és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a tésztát
2. habosra keverjük a vajat és a barna cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot és a tejszínt, végül a lisztet, zabpelyhet és a sütőport is
3. belekeverjük az epret

Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gömböket teszünk és 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...