Répatorta



 Ez is idei húsvéti próbálkozásom volt és a gyerekeknek ugyan nem ízlett, de mi felnőttek abszolút elégedettek voltunk.:)

Hozzávalók:
  • 300 g reszelt sárgarépa
  • 2 tojás
  • 140 ml olaj
  • 75 g dió
  • 175 g liszt
  • 1,5 kávéskanál sütőpor
  • egy csipet só
  • 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 150 g cukor
  • 20 dkg mascarpone
  • egy narancs reszelt héja
  • 5 dkg porcukor
  • marcipánrépa
Elkészítés:

  1. A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük, a diót durvára vágjuk.
  2. Összekeverjük a tojást, cukrot, olajat, répát, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, végül a diót
  3. Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, közben elkészítjük a krémet, azaz 20 dkg mascarponét alaposan kikeverünk 1 narancs reszelt héjával és 5 dkg porcukorral
  5. Ha a torta teljesen kihűlt, a tetejére tesszük a krémet, majd marcipánrépával is díszítjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...