Lekváros piskótatekercs


Ma délután úgy gondoltam, hogy a 3 évvel ezelőtti kudarcom után újra erőt veszek magamon és megpróbálkozom a piskótatekerccsel. Múltkor ugyanis egy hatalmas bránert sikerült sütnöm ezen címszó alatt, aminek utóbb kiderült az volt az oka, hogy túl pici, ám magas tepsiben sütöttem.
Most csak annyit rontottam el, hogy rossz felét tekertem fel a konyharuhával (a nagy matekos:)), ezért lett ilyen kevés rajta a tekerés. Na majd legközelebb, ugyanis a fiúknak nagyon ízlik.:) A recept egyébként egy barátnőmtől származik.


Hozzávalók:
  • 4 tojás
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • baracklekvár

Elkészítés:

  • Felverjük a négy tojásfehérjét, majd beletesszük a 4 evőkanál cukrot, tovább verjük, majd mehet bele a négy sárgája is, végül pedig a liszt.
  • Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  • Még melegen konyharuhával feltekerjük.
  • Ha kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük és visszatekerjük.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...