Gyömbéres-juharszirupos keksz




Hozzávalók:

  • 25 dkg finomliszt
  • 1/2 teáskanál sütőpor
  • 1/2 teáskanál gyömbér (ha nem frissen nyitod ki a fűszerzacskót, akkor 1 teáskanál)
  • 1 nagy csipet só
  • 125 g vaj
  • 50 g cukor
  • 1 tojás
  • 1,25 dl juharszirup

Elkészítés:


  • robotgéppel összekeverjük a vajat és a cukrot, majd hozzáadjuk a tojást és a juharszirupot
  • belekeverjük a lisztet, sütőport, őrölt gyömbért és a sót
  • 1/2 evőkanálnyi halmokat teszünk a tepsire egymástól kb 4-4 cm-re (sütéskor picit szétfolyik)


Sütés:

  • 190 fokra előmelegített (alsó-felső) sütőben 10 percig

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...