Hozzávalók:
- 50 dkg darált háztartási keksz
- 4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 15 dkg porcukor
- 2-3 dl tej
Krémhez:
- 15 dkg porcukor
- 20 dkg vaj/margarin
- 15 dkg kókuszreszelék + 5-8 dkg a nyújtáshoz
Elkészítés:
- a darált kekszet, kakaóport a porcukorral és a tejjel összekeverjük (annyi tejet tegyünk hozzá, hogy simán összeálljon egy cipóvá, de gondoljunk arra is, hogy majd ki kell nyújtanunk;-), én picivel több, mint 3 dl tejet adtam hozzá)
- aki bírja a rumos dolgokat, az most 1-2 evőkanál rumot is adhat a masszához, én kihagytam
- a tésztát fóliába csomagoljuk és fél órára hűtőbe tesszük
- a krémhez a porcukrot a vajjal felhabosítjuk, majd hozzákeverjük a 15 dkg kókuszreszeléket
- miután kivesszük a hűtőből a masszát, elfelezzük és megpróbáljuk kb fél centi vastagra kinyújtani a kókuszreszelékkel megszórt nyújtódeszkán; nekem nagyon ragadt a sok tej miatt, ezért pici lisztet adtam még hozzá darált keksz hiányában közben izgultam, hogy nem most vágom-e haza, de nem lett rossz tőle
- miután sikerült kinyújtanunk, a krém felét valahogy rászenvedjük a tésztára. A szenvedés részt az okozza, hogy nem túl kenhető a krém, de puzzle technikával és kötélidegekkel megoldható;-)
- utána nagyon koncentrálunk, hogy melyik oldalt kezdjük el feltekerni (a hosszabbik a jó megoldás:)) és nagyon szorosan összetekerjük (ez persze nem ennyire egyszerű, mert a tészta picit a nyújtódeszkára ragad, meg közben el is töredezik, de szerencsére kézzel jól korrigálható és pofás kis rudat lehet alkotni a végére)
- ha elkészültünk az első rúddal, akkor olajozottan és a hibáinkat kiküszöbölve nekiláthatunk a másik rúdnak is
- ja a végén a rudakat még egy kis extra kókuszreszelékkel is elláthatjuk, majd külön-külön fóliába csomagoljuk őket és min. két órára hűtőbe tesszük...én egész éjszakára betettem őket
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése