Áfonyás ropogós



Ez a recept ismét egy sütis krimiből van, Hannah Swensentől kölcsönöztem, picit átalakítva.:)


Hozzávalók:

  • 25 dkg vaj
  • 30 dkg cukor (legközelebb szerintem elég 25 dkg is)
  • 2 tk vanília aroma
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 L-es tojás
  • 33 dkg liszt
  • 17 dkg zabpehely
  • 10 dkg aszalt vörösáfonya

Elkészítés:


  • a mikrohullámú sütőben felolvasztott vajat összekeverjük a cukorral és a vanília aromával
  • ha kihűlt, akkor hozzáadjuk a tojásokat
  • majd a zabpelyhet és a lisztet, amibe belekeverjük a sütőport
  • robotgéppel jól összekeverjük, végül hozzákeverjük az áfonyát
  • evőkanálnyi halmokat tepsire teszünk (kb 9-12 fér el egy tepsin)
  • 175 fokra (alsó-felső) előmelegített sütőben 15 percig aranybarnára sütjük

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...