Zserbógolyó:)




Felejtsétek el az almáspite-golyót és ha van némi időtök, inkább zserbógolyót készítsetek! A csokiba forgatás ugyan picit macerás és sokat kellene még gyakorolnom, hogy szép egyenletes felületű legyen a bevonat, de ezt a kis fogyatékosságot a csokireszelék kiválóan elfeldi.;-)



Persze, ha zserbóra vágytok, akkor mindenképpen az eredetit ajánlom, de karácsonyi sütikiegészítőként szerintem ezek a golyócskák tökéletesen megállják a helyüket.:)

A receptet Tündérsüti blogjában találtam és így hangzik:

Hozzávalók:

  • 150 g darált keksz
  • 100 g darált dió
  • 4-5 evőkanál sárgabarack lekvár
  • a bevonáshoz 100 g étcsoki + tortadara

 Elkészítés:

  • a kekszet, diót és a lekvárt összegyúrjuk
  • kisebb golyókat formázunk
  • fél óra hűtés után fogpiszkáló segítségével olvasztott csokiba mártjuk őket
  • majd megszórjuk vagy megforgatjuk egy kis csokidarában is biztos, ami biztos;-)
  • egy órára hűtőbe tesszük

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...