Almáspite-golyó




A napokban akadtam rá Tündérsüti blogjára és nála találtam ezt a receptet. Nagyon izgalmasnak hangzott már maga az "almáspite-golyó" szó is, ezért egész héten azt vártam, hogy mikor lesz már annyi időm, hogy kipróbáljam. 
Ma végre nekiláttam és már így langyosan is finom, de szerintem egy éjszaka érés a hűtőben csodákat fog művelni vele.:)

Hozzávalók:
  • 300 g alma meghámozva, reszelve
  • 200 g darált keksz
  • 100 g cukor
  • fél citrom héja és leve
  • 1 teáskanál fahéj
  • 1/2 mokkáskanál szegfűszeg
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

  • a reszelt almát a citromhéjjal, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, cukorral és a vaníliás cukorral fedő alatt puhára pároljuk
  • ha kihűlt, hozzáadjuk a darált kekszet és golyókat formázunk belőle
  • porcukorban vagy fahéjas porcukorban megforgatjuk őket és egy éjszakára hűtőbe tesszük 

Breaking News:
  •  megkóstolta egy nem édességfüggő is és túl soknak találtatott a cukor
  • újabb kóstolás után el kellett ismernem, hogy igaza van
  • szóval, ha nem savanykás almából csináljátok, akkor 60-70 g cukor is elég lehet
  • ja, és a porcukrot nagyon gyorsan magába szívja, ezért érdemes csak tálalás előtt megforgatni, ugyanis ez volt a másik hiba, amit elkövettem, hogy duplán forgattam, miután észrevettem, hogy nyoma sincs az első körnek és így csupasz barnán hogy néz már ki?!:))
  • tehát kevesebb cukor, egyszeri forgatás és world peace:)

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...