Hozzávalók:
A töltelékhez:
A tetejére:
|
||
Elkészítés:
A lisztet
elmorzsoljuk a vajjal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt,
tojássárgájákat, szódabikarbónát, csipet sót és a rumban
feloldott cukrot. Jól összedolgozzuk és félretesszük.
Elkészítjük
a tölteléket: A darált diót, cukrot és a lekvárt
összekeverjük.
A tésztát
három részre osztjuk, és 2 mm vastag, tepsi nagyságú lappá
nyújtjuk. Enyhén vajazott tepsibe simítjuk az első lapot, és
elosztjuk rajta a töltelék felét. Erre tesszük a másik
tésztalapot és a maradék tölteléket, majd a tetejére ismét
tészta következik. Tojássárgájával megkenjük, villával
megszurkáljuk, és 45 percig pihentetjük. Ismét megkenjük
tojássárgájával, és 180 fokos sütőben 45 perc alatt
megsütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokival bevonjuk. 5x2 cm-es
szeletekre felvágjuk.
|
Zserbó
Címkék: dió, édes, Karácsony, lekvár, recept, süti
2013. május 13., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése