Ez is idei húsvéti próbálkozásom volt és a gyerekeknek ugyan nem ízlett, de mi felnőttek abszolút elégedettek voltunk.:)
Hozzávalók:
- 300 g reszelt sárgarépa
- 2 tojás
- 140 ml olaj
- 75 g dió
- 175 g liszt
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- egy csipet só
- 0,5 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 kávéskanál őrölt fahéj
- 150 g cukor
- 20 dkg mascarpone
- egy narancs reszelt héja
- 5 dkg porcukor
- marcipánrépa
- A sárgarépát megpucoljuk, lereszeljük, a diót durvára vágjuk.
- Összekeverjük a tojást, cukrot, olajat, répát, lisztet, sütőport, szódabikarbónát, fahéjat, végül a diót
- Kivajazott, kilisztezett tortaformába öntjük a tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük, közben elkészítjük a krémet, azaz 20 dkg mascarponét alaposan kikeverünk 1 narancs reszelt héjával és 5 dkg porcukorral
- Ha a torta teljesen kihűlt, a tetejére tesszük a krémet, majd marcipánrépával is díszítjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése