Ma délután úgy gondoltam, hogy a 3 évvel ezelőtti kudarcom után újra
erőt veszek magamon és megpróbálkozom a piskótatekerccsel. Múltkor
ugyanis egy hatalmas bránert sikerült sütnöm ezen címszó alatt, aminek
utóbb kiderült az volt az oka, hogy túl pici, ám magas tepsiben
sütöttem.
Most csak annyit rontottam el, hogy rossz felét tekertem fel a konyharuhával (a nagy matekos:)), ezért lett ilyen kevés rajta a tekerés. Na majd legközelebb, ugyanis a fiúknak nagyon ízlik.:) A recept egyébként egy barátnőmtől származik.
Most csak annyit rontottam el, hogy rossz felét tekertem fel a konyharuhával (a nagy matekos:)), ezért lett ilyen kevés rajta a tekerés. Na majd legközelebb, ugyanis a fiúknak nagyon ízlik.:) A recept egyébként egy barátnőmtől származik.
Hozzávalók:
- 4 tojás
- 4 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- baracklekvár
- Felverjük a négy tojásfehérjét, majd beletesszük a 4 evőkanál cukrot, tovább verjük, majd mehet bele a négy sárgája is, végül pedig a liszt.
- Kivajazott, lisztezett tepsibe öntjük a tésztát és 170 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
- Még melegen konyharuhával feltekerjük.
- Ha kihűlt, kitekerjük, lekvárral megkenjük és visszatekerjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése