Hozzávalók:
- 15 dkg eper
- 5 dkg kristálycukor
- 22 dkg liszt
- 2 g sütőpor (én hatot tettem, de legközelebb az egész zacsival beleöntöm)
- 17 dkg zabpehely
- 25 dkg puha vaj
- 15 dkg barna cukor (na ez nem volt itthon, úgyhogy kristálycukorral csináltam)
- 2 tojás
- 1 dl tejszín
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
1. összekeverjük a feldarabolt epret a vaníliás cukorral és hagyjuk állni, amíg elkészítjük a tésztát
2. habosra keverjük a vajat és a barna cukrot, majd hozzáadjuk a tojást, a vaníliás cukrot és a tejszínt, végül a lisztet, zabpelyhet és a sütőport is
3. belekeverjük az epret
Sütőpapírral bélelt tepsire diónyi gömböket teszünk és 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése