Rakott krumplit csináltam ma ebédre és a kelleténél kicsit több krumplit sikerült főznöm, így ma készült egy adag krumplis pogi is délutánra.
Hozzávalók:
- 20 dkg főtt krumpli
- 50 dkg liszt
- 15 dkg Ráma margarin
- 2 dl tejföl
- 1 db tojás
- 2,5 dk élesztő
- 1 csapott evőkanál só
- kevés cukor
- 5-5 dkg hántolt pirított napraforgó- és tökmag
Elkészítés:
- A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom az összetört főtt krumplit.
- Közben az élesztőt egy kevés cukorral addig kevergetem, míg elfolyósodik (ez max. 2 perc), ezt belekeverem a tejfölbe a tojással és a sóval együtt, majd a liszthez adom. Jól kidolgozom, és vége felé hozzáadom a magokat.
- Hagyom egy órát kelni.
- Lisztezett deszkán kicsit szétnyomkodom, vastagabbra nyújtom, tetejét bevagdosom, kiszaggatom, egész tojással megkenem és 210 °C-os sütőben 23-25 perc alatt megsütöm.
A magokat ma kihagytam belőle, ezért azt ne keressétek a képen.:)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése