Felejtsétek el az almáspite-golyót és ha van némi időtök, inkább zserbógolyót készítsetek! A csokiba forgatás ugyan picit macerás és sokat kellene még gyakorolnom, hogy szép egyenletes felületű legyen a bevonat, de ezt a kis fogyatékosságot a csokireszelék kiválóan elfeldi.;-)
Persze, ha zserbóra vágytok, akkor mindenképpen az eredetit ajánlom, de karácsonyi sütikiegészítőként szerintem ezek a golyócskák tökéletesen megállják a helyüket.:)
A receptet Tündérsüti blogjában találtam és így hangzik:
Hozzávalók:
- 150 g darált keksz
- 100 g darált dió
- 4-5 evőkanál sárgabarack lekvár
- a bevonáshoz 100 g étcsoki + tortadara
Elkészítés:
- a kekszet, diót és a lekvárt összegyúrjuk
- kisebb golyókat formázunk
- fél óra hűtés után fogpiszkáló segítségével olvasztott csokiba mártjuk őket
- majd megszórjuk vagy megforgatjuk egy kis csokidarában is biztos, ami biztos;-)
- egy órára hűtőbe tesszük
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése